Obra Social Caixa Sabadell
Cinema de Muntanya de Torelló

fest-off

EXPOSICIÓ

PINTURES DE RICARDO MONTORO
 
montoro 
 
Ricardo Montoro és guia d'alta muntanya, encara que des de sempre s'ha dedicat també a la pintura. L'any 1995 es va començar a decantar per pintar les seves vivències diàries: la neu, l'escalada, l'alpinisme i l'esquí. El 2008 va ser determinant per la seva carrera, ja que va exposar a la meca de l'alpinisme, a Chamonix. Més tard vindrien moltes altres exposicions: Pau, Grenoble, Meribel, Torí, Saragossa o Osca. Ha realitzat portades i reportatges per a revistes com Backline (Alemanya), Sky History (EUA), Oxígeno (Espanya), llibres sobre la història de l'esquí (Noruega) o dissenys per a esquís.

Continua treballant com a guia, portant els seus clients a Noruega, Chamonix, Val d'Isere o a la seva vall, Formigal. Com diu: "Segueixo al peu del canó, esperant que els primers flocs de neu caiguin sobre el meu rostre per poder inspirar-me amb noves energies".

ART 32
Dies: 5-26 / 11 
Lloc: Sala d’Art del taller de marcs ART 32. C. del Pont, 4
Horaris: De dilluns a dissabte de 9.30h a 13h i de 17h a 20h. 

EL BISTROT DEL FIRAL
Dies: 5-26 / 11 
Lloc: El Bistrot del Firal. Pl. Sant Fortià, 2
Horaris: Vespres de dijous a dissabte i diumenge migdia i vespre. 
 
_____________________________________________________________
 
PER VISITAR :
 
MUSEU DE LA TORNERIA

Horaris: De dilluns a divendres de 9h a 13h. Caps de setmana amb reserva prèvia al telèfon 93 859 64 76

El Museu de la Torneria explica el procés d’industrialització de Catalunya a partir d’un ofici artesà, el torner de fusta i banya i que, amb l’arribada de la industrialització, es convertí en un sector industrial complementari del sector tèxtil. A l'Edat Mitjana ja hi ha constància de la presència de torners. Al segle XVII existia un gremi de torners i al segle XIX es produeix una gran concentració de torneries que ha perdurat fins als nostres dies.

La torneria ha estat una indústria amb un vincle molt important amb el territori i concretament al bosc del Prepirineu, d'on s'extreia la matèria prima. El Museu segueix la història d'aquest ofici, molt lligat a Torelló i als pobles de la Vall del Ges: Sant Vicenç de Torelló i Sant Pere de Torelló. 
 


sombra
AMB EL SUPORT DE: