Obra Social Caixa Sabadell
Cinema de Muntanya de Torelló

actes especials

_ CATALUNYA ON THE ROCKS. Homenatge a l'escalada catalana

Dia: 11 / 11
Hora: 21:30 h 
Lloc: Teatre Cirvianum
Presenten: Ferran Latorre i Marta Bosch (TV3)

Des de finals dels anys 20, quan els Estasen, Boix, Costa, Balaguer o Caselles començaven a escalar les parets del Pedraforca o Montserrat fins avui, els escaladors catalans han anat assolint els grans reptes que els proposaven les parets de tot el món. No només s'ha tractat de descobrir-les i repetir les vies més emblemàtiques, sinó també d'obrir-hi nous itineraris, molts d’ells de gran dificultat. Paral•lelament, quan les competicions han entrat en escena, també s'han mostrat a un màxim nivell.

L'espectacle inaugural que proposem en aquesta edició vol ser un tribut a tants escaladors catalans que han portat a terme escalades de dificultat, sigui en els grans massissos o en les parets artificials d'un rocòdrom.

Un espectacle amb les millors imatges i el testimoni en viu dels principals protagonistes de l'escalada catalana arreu del món. Amb: Armand Ballart, Joan Cerdà, Pep Masip, David Palmada, Sílvia Vidal i fins a 14 escaladors. 
 
_______________________________________________________________
 
 
HOMENATGE A KRZYSZTOF WIELICKI
 
foto 

Dia: 17 / 11
Hora: 21:00 h (dins la sessió de nit)
Lloc: Teatre Cirvianum

Nascut a Ostrzeszów (Polònia) el 1950. Un dels referents dels fortíssims escaladors polonesos que van marcar l'himalaisme de finals del segle passat. 

Wielicki es va convertir en el cinquè home en assolir el cim dels catorze vuit mils, però ho va fer fidel a l'ètica dels grans de la història i amb una determinació i coratge excepcionals. Compta amb les primeres ascensions hivernals a l'Everest (1980), el Kangchenjunga (1986) i el Lhotse (1985), aquest a més en solitari. El 1984 va assolir el Broad Peak en un sol dia i el Manaslu per una nova ruta. El Makalu (el 1986) i els Gasherbrum I i II (1995) els va escalar en estil alpí. El Dhaulagiri (1990) en solitari i en menys de 16 hores, mentre que el Shisha Pangma el va escalar en solitari, per una nova ruta i en menys de 24 hores el 1993. El darrer vuit mil va ser el Nanga Parbat el 1996, en solitari. El proper hivern té previst liderar una expedició per ascendir el K2, el darrer dels vuit mils encara no escalat a l'estació freda. Sense cap mena de dubte, un dels millors himalaistes de la història.
 


sombra
AMB EL SUPORT DE: