Obra Social Caixa Sabadell
Cinema de Muntanya de Torelló

seccions

 SECCIÓ COMPETITIVA 

Competitiva 1

En cada edició del festival es reben una mitjana de més de 100 pel·lícules procedents de tot el món per a participar a la secció competitiva. Aquestes passen un selecció prèvia i les seleccionades són projectades en públic i opten als diferents premis del festival.
 
En les primeres edicions, la majoria de produccions eren en format de cinema (35 mm i 16mm) i es tractava, principalment, de produccions amateurs. A partir de mitjans dels noranta el vídeo s'ha acabat imposant, mentre que les productores independents i les grans cadenes de televisió són, actualment, una immensa majoria en la secció competitiva.

ALTRES SECCIONS
 

Seccio competitiva 2


Les pel·lícules en competició es projecten els vuit primers dies del festival i es combinen amb projeccions d'altres seccions cinematogràfiques.
 
Les pel·lícules que entren en competició opten als diferents premis del festival: el més important és el Gran Premi Vila de Torelló que compta amb una dotació econòmica de 3.000 euros i premia la millor pel·lícula del festival.
 
Destaquen, també, els premis a les millors pel·lícules de muntanya, ecològica, d’esports de muntanya, fotografia, guió i el premi especial del Jurat, entre altres. En conjunt el festival reparteix més de 9.000 euros en premis. 

Seccio competitiva 3

El palmarès de les pel·lícules guanyadores el decideix un jurat que es renova cada any. Aquest, està format per gent relacionada amb el món de la muntanya i del cinema. Així doncs podem trobar en el jurat: alpinistes o esportistes de muntanya, periodistes especialitzats, professionals del sector o bé professionals relacionats amb els mitjans audiovisuals.

 Charles Chaplin

A més de les pel·lícules de la secció competitiva, el Festival programa seccions paral·leles, algunes d’elles ja són clàssiques dins la història del Festival, com la secció Cinema Cirvianum o la Filmo IAMF. Altres es programen de forma més esporàdica, com per exemple retrospectives o informatives.

Dins la secció Cinema Cirvianum s’hi encabeixen llarg-metratges sempre relacionats amb la muntanya, sovint però, des d’un punt de vista més comercial, a més d’un film de dibuixos animats pels més petits. Per aquesta secció hi han passat cicles dedicats a Luis Trenker o bé grans clàssics com La quimera del oro ( The gold rusch), Derzu Uzala o El tesoro de Sierra Madre ( The treasure of Sierra Madre). També s’hi han programat les millors pel·lícules que han passat pel Festival o bé les més reconegudes del gènere a nivell mundial.
 
En la secció Filmo IAMF és presenta un recull de les pel·lícules més característiques de la persona, realitzador o productor, que ha obtingut el premi que anualment atorga l’associació internacional de festivals de cinema de muntanya, l’IAMF ( International Alliance for Mountain Film). S’han projectat pel·lícules de Gerhard Baur, Fulvio Mariani o del productor francès Jean Pierre Bailly.

 
Altres Seccions

Dins les retrospectives, s’han dedicat a diferents personatges homenatjats, a més d’altres tan significatius com Lothar Brandler, Bruno Bozzetto o Didier Lafond.


sombra
AMB EL SUPORT DE: